Terug

Nieuws

Boelens de Gruyter en Koninvest ontwikkelen 34 appartementen in Roosendaal

maandag 13 september 2021

Image

Herontwikkeling voormalig stadsarchief nog dit jaar van start

Vastgoedontwikkelaars Boelens de Gruyter en Koninvest Vastgoed herontwikkelen in samenwerking het voormalig stadsarchief een kantoorruimte aan de Markt in Roosendaal tot 34 huurappartementen. Op de begane grond aan de marktzijde wordt een commerciële ruimte gerealiseerd en aan de zijkant komt een aantal ateliers. Afgelopen week is de vergunning onherroepelijk geworden. Boelens de Gruyter en Koninvest kochten het object van Kroonenberg Groep, dat het object in 1992 ontwikkelde voor de gemeente Roosendaal.

De transformatie betreft in totaal 2262 vierkante meter aan woonoppervlakte en 290 vierkante meter commerciële ruimte op de begane grond. De panden aan de voorzijde worden intern gerenoveerd en aan de achterzijde worden appartementen gerealiseerd, zowel in het bestaande deel als op een nieuwe verdieping. Om hoogwaardige woon- en leef kwaliteit te realiseren wordt een collectieve binnentuin met veel groen en gemeenschappelijke verblijfsruimte gerealiseerd. De woningen variëren in grootte tussen circa 60 en 90 vierkante meter. De bouw start nog eind dit jaar en de verwachting is dat het complex eind 2022 opgeleverd zal worden.

Centrum locatie
Het object gelegen aan de Markt is goed bereikbaar, het station bevindt zich op enkele minuten loopafstand en de op- en afritten van de A17 en A58 bevinden zich op circa vijf minuten rijafstand. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, ook overdekt. "Dit markante object leent zich qua structuur uitstekend voor transformatie naar woningbouw en is daarnaast gelegen op een toplocatie in het centrum van Roosendaal. Dit project past perfect bij onze strategische plannen om meer projecten in het zuiden te gaan ontwikkelen", aldus Rogier Rombouts van Boelens de Gruyter.

Joost Konings van Koninvest voegt daar aan toe: “De samenwerking tussen Boelens de Gruyter en Koninvest Vastgoed heeft geresulteerd in een markant plan, met uitstekende prijs-kwaliteitverhoudingen. Wij zien lokaal aanhoudend een grote vraag naar betaalbare huurappartementen. Dit project in hartje centrum vormt een waardevolle toevoeging en beantwoordt perfect aan die vraag.”

Samenwerking
Koninvest en Boelens de Gruyter treden in dit project samen op, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van elkaars kwaliteiten; enerzijds lokale kennis en netwerk en anderzijds binnenstedelijke herontwikkeling. Koninvest heeft recent de projecten De Snip, Forty Eight City lofts en De Bookelaar gerealiseerd in Roosendaal. Boelens de Gruyter heeft naast het hoofdkantoor in Amsterdam ook een vestiging in Den Bosch, vanwaar de projecten in Breda, Kerkrade, Venlo en Roosendaal aangestuurd worden. Dit jaar is Boelens de Gruyter in Den Bosch begonnen met de transformatie van de voormalige telefooncentrale van KPN tot een nieuw stukje binnenstad. Dit project, genaamd Amadeiro, bestaat uit 220 woningen, kantoren en een ondergrondse parkeergarage.

Terug naar nieuws