Terug

Nieuws

Boelens de Gruyter en Van Wanrooij kopen logistiek centrum in Voorschoten

dinsdag 31 juli 2018

Image

Wonen en werken gaan al jarenlang samen op bedrijventerrein

Amsterdam, 31 juli 2018 - Vastgoedontwikkelaars Van Wanrooij en Boelens de Gruyter hebben een logistiek centrum aan de Industrieweg 15 in Voorschoten aangekocht. Voorschoten is een zeer populaire forensengemeente, strategisch gelegen tussen Leiden en Den Haag.

Het object ligt op een perceel van circa 65.000 m² en de opstal is circa 35.000 m² b.v.o. groot. Het volledige gebouw is langdurig verhuurd aan Nippon Expres BV. Op het bijbehorende parkeerterrein is plaats voor ongeveer 200 auto’s.

Wonen en werken
Het logistiek centrum is gelegen op bedrijventerrein Dobbewijk, waar wonen en werken al jarenlang samengaan. Het gebied werd de afgelopen jaren gerevitaliseerd met verschillende nieuwbouwobjecten en kenmerkt zich door een mix aan bedrijven die voorzien in de behoeftes van de lokale bevolking. Ook zijn er verschillende woonstraten aanwezig. Het treinstation Voorschoten is gelegen op 10 minuten loopafstand van het object. Aan de overzijde van het spoor ligt de populaire woonwijk Voorsche Park, aan de noord- en westzijde is een mooi uitzicht over de landerijen.

“Voorschoten ligt gunstig ten opzichte van de snelwegen en Dobbewijk is dan ook uitstekend bereikbaar met de auto”, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. “De unieke ligging van het object maakt dat het object ook voor de lange termijn waardevast zal zijn. De locatie leent zich goed voor het gebruik als distributiecentrum of als hub voor stadsdistributie in de regio’s  Den Haag en Leiden.”

Herontwikkeling interessant
Directeur John van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: “Na een mogelijk vertrek van de huurder kan herontwikkeling naar woningbouw interessant zijn. De vraag naar woningen in de regio Voorschoten is groot, waarbij het ook het doel van de gemeente en provincie is om de woningvoorraad te vergroten in deze regio.”

Verkoper Distrifonds Nederland II CV werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management en bij deze transactie juridisch geadviseerd door Soest van Velten en fiscaal door Rechtstaete. Koper is juridisch geadviseerd door HMK Notarissen en milieutechnisch door SGS Search.

Over Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling
Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling uit Geffen is een familiebedrijf dat al ruim 48 jaar succesvol woningbouwprojecten en bedrijfsmatig onroerend goed realiseert. Korte communicatie- en beslissingslijnen en ca. 300 ervaren medewerkers kenmerken het bedrijf. De onderneming kent vier kernactiviteiten: projectontwikkeling, bouwbedrijf (realisatie van woningbouw en bedrijfshuisvesting), het Van Wanrooij Warenhuys in Waardenburg (verkoop van keuken- en badkamerinterieurs) en het beheer van vastgoed.

Over Boelens de Gruyter
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

Terug naar nieuws