Terug

Nieuws

Boelens de Gruyter koopt Môdrome van M7 Real Est

woensdag 11 mei 2016

Image

Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter is vanaf vandaag de nieuwe eigenaar van het karakteristieke pand aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam West. Het monumentale pand met een industrieel uiterlijk is kenmerkend voor het zogenaamde Fashion District in Amsterdam en wordt overgenomen van M7 Real Estate.

Met de aankoop van dit pand breidt Boelens de Gruyter de Amsterdamse vastgoedportefeuille uit in een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is. Directeur Maarten de Gruyter: “Wij geloven in het groeipotentieel van de locatie. De unieke sfeer van het pand maakt dat het perfect bij ons past”.

Directeur Remko Dickhaut van M7 Real Estate Netherlands: “Deze verkoop past perfect in onze strategie. Wij kopen gebouwen die enige tijd minder aandacht hebben gekregen dan nodig. Door ons actieve asset management brengen wij weer leven in deze gebouwen en maximaliseren wij de bezettingsgraad. Dit gebouw hebben wij door een interne verbouwing weer van deze tijd gemaakt en in de afgelopen 2 jaar hebben wij de bezettingsgraad naar ca. 95% gebracht. Er is alleen nog wat opslag in de kelder te huur. Voor ons is dat het moment om een gebouw weer te verkopen.”

De sleuteloverdracht brengt geen veranderingen met zich mee voor de gebruikers van het pand. De ondernemers, veelal actief in de mode-industrie, blijven verzekerd van de voordelen en de gemakken die het pand en de voorname locatie hen biedt.

Oude mantelfabriek

Het Môdrome werd in 1964 gebouwd naar een ontwerp van M.F. Duintjer en was oorspronkelijk een confectiefabriek van de firma Stibbe. De beton- en glasconstructie was typisch voor de functie van het gebouw en paste binnen de tijdsgeest, en het werk van de architect. Het gebouw meet ruim 5000 vierkante meter en is een gemeentelijk monument.

Maarten de Gruyter: “Wij zijn in principe altijd op zoek naar panden met een dergelijke geschiedenis en uitstraling en toen de mogelijkheid zich voordeed het gebouw aan te schaffen, hebben we niet lang getwijfeld”. Boelens de Gruyter werd in het aankooptraject geadviseerd door Arnoud Matthijssen van HMK notarissen.

Voor vragen, foto’s van hoge resolutie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Michiel Stroink (06-21800054): michiel@boelensdegruyter.nl.

Terug naar nieuws