Terug

Nieuws

Boelens de Gruyter maakt nieuwe Bossche woningen mogelijk voor Zayaz

maandag 13 juli 2020

Image

Telefooncentrale wordt herontwikkeld tot nieuw stuk binnenstad

Boelens de Gruyter heeft een deel van het voormalig KPN-gebouw in het centrum van Den Bosch inclusief het plan tot realisatie van 62 sociale huurwoningen verkocht aan woningcorporatie Zayaz. De appartementen zijn onderdeel van Amadeiro, de herontwikkeling van de voormalige telefooncentrale van KPN tot woningen en kantoren.

De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige Prins Carnaval van Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval wordt genoemd. Het project is op te delen in vier delen: de 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, de renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage.

Nieuw stukje binnenstad
“Onze visie is vanaf het begin geweest om hier een nieuw stukje binnenstad te maken, met respect voor de schoonheid van het KPN-gebouw en de Bossche hofjesstructuur”, aldus projectleider Rogier Rombouts van Boelens de Gruyter. “Dit project kan maar op één plek in de wereld staan en dat is op deze plek, omdat de architectuur inspeelt op de drie verschillende straten en stedelijke ruimte rondom.”

Boelens de Gruyter verwierf de locatie aan de Prins Bernhardstraat in 2009 en KPN verliet het pand eind 2019. Parallel aan het traject waarbij een visie voor het Zuidwalkwartier werd vastgesteld heeft Boelens de Gruyter zijn plannen verder ontwikkeld. De locatie - voorheen een gesloten enclave - zal in de toekomst verworden tot een levendig en (openbaar) toegankelijk gebied naar de binnenstad waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden.

Toegenomen vraag
Zayaz is een woningcorporatie met meer dan 13.000 woningen in de regio Den Bosch. Via goede woningen en vitale, aantrekkelijke wijken wil Zayaz mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Dit doet ze onder meer door woningen bij te bouwen met oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid.

Coördinator ontwikkeling Berry Brekelmans: “We zien een toename van 1- en 2-persoonshuishoudens met een vraag naar betaalbare woningen. Toen we hoorden dat Boelens de Gruyter deze prachtige locatie in Den Bosch gaat herontwikkelen, hebben we onze belangstelling kenbaar gemaakt. Met deze 1-kamerappartementen midden in het centrum van Den Bosch voegen we een aantrekkelijk, duurzaam en betaalbaar woonproduct toe aan de Bossche woningmarkt. We verwachten de studio’s in de tweede helft van 2021 aan te kunnen bieden via Woonservice.”

Boelens de Gruyter wordt bijgestaan door: Bedaux de Brouwer Architecten en Hilberink Bosch Architecten voor het ontwerp, constructief door Raadgevend Ingenieursburo Van Nunen, commercieel door Savills, juridisch door Osborne Clarke, fiscaal door PWC en procedureel door BRO.

Blijf van Amadeiro op de hoogte via Instagram.

Terug naar nieuws