Terug

Nieuws

Boelens de Gruyter verhuurt 370m2 in De IJsfabriek in Bussum

donderdag 19 april 2018

Image

Dura Vermeer Railinfra BV betrekt historische Bussumse locatie

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft een nieuwe huurder aangetrokken voor het bedrijfsverzamelgebouw De IJsfabriek aan de Vaartweg 82 in Bussum. Bouwbedrijf Dura Vermeer Railinfra BV huurt op de eerste verdieping circa 370 m² kantoorruimte.

Boelens de Gruyter kocht de voormalige ijsfabriek in juli 2017 en heeft de afgelopen maanden in het gebouw geïnvesteerd waardoor het bedrijfspand nu een frisse uitstraling heeft. Het gebouw dateert uit 1922 en deed jarenlang dienst als ijsfabriek. Daarvoor bood het onderdak aan handelsmaatschappij Transmark, gespecialiseerd in onder meer ‘elektrische installaties voor automobielen’.

Diversiteit
De IJsfabriek is een kleine motor voor de Bussumse economie. In het gebouw met een totale oppervlakte van circa 3.000 vierkante meter zijn onder andere een sanitairwinkel, autoschadebedrijf, fotograaf, voedselbank en drukkerij gevestigd. Daaraan is sinds deze maand Dura Vermeer Railinfra BV toegevoegd.  De transactie met het bouwbedrijf werd door Castanea Bedrijfsmakelaars begeleidt, collegiaal met Albers Makelaars.

“We zijn er trots op om Dura Vermeer welkom te mogen heten in De IJsfabriek. Het bouwbedrijf gaat de komende jaren aan de slag om het spoor rondom NS Station Naarden-Bussum klaar te stomen voor de toekomst. Het bouwbedrijf past goed in het diverse karakter van De IJsfabriek”, aldus Elodie de Haseth Möller, commercieel ontwikkelaar bij Boelens de Gruyter. Voor verhuur is er nu nog één unit van 95 m² kantoorruimte beschikbaar.

 

Terug naar nieuws