Terug

Nieuws

Boelens de Gruyter verkoopt Amadeiro aan PMT

maandag 18 mei 2020

Image

Telefooncentrale wordt herontwikkeld tot nieuw stukje stad

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft het woongedeelte van de ontwikkeling Amadeiro in het centrum van 's-Hertogenbosch verkocht aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), dat hiermee zijn portefeuille in de stad uitbreidt. Boelens de Gruyter zal tot het einde betrokken blijven om de 158 appartementen turnkey op te leveren aan PMT, dat hierin wordt bijgestaan door zijn vermogensbeheerder MN.

Boelens de Gruyter verwierf de telefooncentrale aan de Prins Bernhardstraat in 2009 en KPN verliet het pand eind 2019. Parallel aan het traject waarbij een visie voor het Zuidwalkwartier werd vastgesteld heeft Boelens de Gruyter zijn plannen verder ontwikkeld. De locatie - voorheen een gesloten enclave - zal in de toekomst verworden tot een levendig en (openbaar) toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden.

13 panden
Het project is op te delen in vier delen: nieuwbouw van 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage. De 158 appartementen die PMT verwerft met deze transactie zijn verdeeld over een 13-tal panden, waardoor de woningen in oppervlak variëren tussen de 50 en 130 vierkante meter.

De ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen is bereikbaar vanaf de Prins Bernhardstraat. Qua architectuur speelt Boelens de Gruyter in op de kenmerkende stijlen uit de Bossche binnenstad, echter conform de eisen en wensen van de huidige bouwperiode. Dit zuidelijke deel is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle.

Amadeiro
De totale ontwikkeling draagt de naam Amadeiro, een verwijzing naar de gelijknamige prins carnaval van Oeteldonk, zoals 's-Hertogenbosch tijdens carnaval wordt genoemd. “In dit bruisende gedeelte van het historische centrum van 's-Hertogenbosch gaan we een mix van appartementen van een hoge kwaliteit en een groot huurderscomfort ontwikkelen: van compact tot zeer luxe”, aldus ontwikkelaar Maarten de Gruyter. Rondom de woningen komen pleinen, waarmee de Bossche hofjesstructuur ook in dit deel van de stad terug te vinden zal zijn. “Het is voor huurders een unieke kans om een karakteristiek stukje van de binnenstad in handen te krijgen op nog geen vijf minuten lopen van de Sint-Janskathedraal.”

“Door een goede en constructieve samenwerking met Boelens De Gruyter zijn we tot een woonproduct gekomen dat een aanwinst is voor de binnenstad van 's-Hertogenbosch en de beleggingsportefeuille van PMT”, aldus Remy van Dinther, acquisiteur Onroerend Goed bij MN. MN opereert als koper namens het Pensioenfonds Metaal en Techniek. De start van de gebiedsontwikkeling staat gepland voor eind 2020. Begin 2023 moet het project vervolgens worden opgeleverd.

Terug naar nieuws