Terug

Nieuws

CBRE Global Investors & Boelens de Gruyter winnen tender Amstelkwartier 4H

vrijdag 10 juni 2016

De gemeente Amsterdam heeft CBRE Global Investors en Boelens de Gruyter geselecteerd voor de woningbouwontwikkeling van blok 4H in het Amstelkwartier. Op deze locatie zal Boelens de Gruyter een appartementencomplex inclusief commerciƫle ruimte op de begane grond realiseren welke zal worden toegevoegd aan het CBRE Dutch Residential Fund. Realisatie start naar verwachting in 2017.

Amstelkwartier maakt deel uit van het woon/werkgebied Overamstel.  De unieke ligging aan de Amstel in de nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen maakt deze nieuwe stadswijk een aantrekkelijk gebied. Volgens Maarten de Gruyter, directeur Boelens de Gruyter, is deze locatie zeer geliefd: “Naar woningen in het middensegment huur is grote vraag, zeker op een hoogwaardige locatie als deze”.

CBRE Dutch Residential Fund breidt met deze acquisitie haar woningportefeuille verder uit richting Amsterdam. Naast de aantrekkelijke locatie van de woningen sluit deze nieuwbouw ook goed aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van het fonds, in brede zin. Paul Oremus, Fund Manager, zegt hierover: “Deze nieuwbouw ontwikkeling met een EPC van 0,15 en met gemaximeerde huren tot EUR 971 per maand is een zeer welkome aanvulling op onze woningportefeuille. Met dit project committeren wij ons graag voor de lange termijn aan exploitatie van betaalbare woningen in het midden segment van de huurmarkt. Daarnaast draagt een lage energieprestatiecoëfficiënt bij  aan de duurzaamheidsdoelstellingen van ons fonds.”

Terug naar nieuws