Terug

Nieuws

Drie minuten gratis winkelen voor Mensen Maken Amsterdam

woensdag 18 november 2020

Boelens de Gruyter steunt armlastige inwoners in Amsterdam Noord

Mensen Maken Amsterdam

Drie minuten blijken kort te duren, als het op gratis winkelen aankomt. Stichting Mensen Maken Amsterdam had graag nog veel meer willen hallen uit de schrappen van de Jumbo op het Buikslotermeerplein in Noord. Na 180 seconden bleef de kassa steken op een totaalbedrag van €952,88. De boodschappen worden verdeeld onder armlastige inwoners uit Noord. 

Mensen Maken Amsterdam, de overkoepelende stichting van buurtfondsen in verschillende hoofdstedelijke buurten, mocht drie minuten gratis winkelen bij de Jumbo in Noord. Met dank aan sponsor Boelens de Gruyter, die de prijs op een veiling pakte en deze weggaf aan de stichting, omdat op die manier mensen kunnen worden geholpen die het veel beter kunnen gebruiken. De vrijwilligers van Fonds van Noord, dat enkele plaatselijke voedselbanken in het stadsdeel ondersteunt, hadden een dag eerder de mega Jumbo op het Buikslotermeerplein nog minutieus in kaart gebracht om te zorgen dat de prijs zo goed mogelijk kon worden benut. Coco Ankum, speelster bij hockeyclub MOP waar Boelens de Gruyter hoofdsponsor van is, reisde af naar Amsterdam om de vrijwilligers te helpen. 

De Jumbo had enkele regels opgesteld, waaronder een belangrijke voor de drie minuten gratis shoppen: van elk product mocht maar één exemplaar worden gepakt. Vrijwilligster Yacine: „We besloten dat maar een iemand de producten zou pakken, om geen tijd te verliezen aan onnodige wisselingen. Achteraf zouden de spullen worden verdeeld onder de verschillende voedselbanken.” De vrijwilligers waren met elkaar overeengekomen: vooral spullen, die geen of een hele lange houdbaarheidsdatum op de verpakking hebben, moesten worden meegepakt. Wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en ook de pannen, die in de winkel aanwezig zijn vanwege de seizoenspaaractie, waren dus ‘hot’. Yacine lachend: „Ook voor de pannen gold één exemplaar. Als je achteraf terugkijkt op deze ‘race’, is het toch bijzonder dat we voor bijna duizend euro spullen hebben opgehaald. Lekker, dat we daar mensen mee kunnen verblijden, die het door corona momenteel moeilijk hebben.”

Bron: De Telegraaf

Terug naar nieuws