Terug

Nieuws

Nieuwe eigenaar voor historisch bedrijfspand De Vaart

donderdag 3 augustus 2017

Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter blaast nieuw leven in oude ijsfabriek

Bussum, 18 juli 2017 - Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter is de nieuwe eigenaar van het historische bedrijfspand De Vaart aan de Hooftlaan 51-75 op het businesspark Nieuwe Vaart in Bussum.

Het historische pand De Vaart dateert uit 1922 en deed jarenlang dienst als ijsfabriek. Daarvoor bood het onderdak aan handelsmaatschappij Transmark, gespecialiseerd in onder meer ‘elektrische installaties voor automobielen’.

Vrije units

De Vaart anno 2017 is een kleine motor van de Bussumse economie. Er zijn uiteenlopende bedrijven gevestigd, zoals een architectenbureau, een outletcentrum, een autoschadebedrijf, een fotograaf, een drukkerij en ook een gordijnatelier. Doordat enkele huurders uit hun jasje groeiden en vertrokken zijn er nu weer enkele units vrijgekomen. De belangstelling voor De Vaart (twee verdiepingen, totaal circa 3000 vierkante meter) is groot, het pand ligt op loopafstand van station Naarden-Bussum en het stadscentrum.

Voor de huurders gaat er weinig veranderen. Nieuwe eigenaar Boelens de Gruyter ziet het pand als een langetermijnbelegging. Met de aankoop van dit pand breidt Boelens de Gruyter de vastgoedportefeuille in Het Gooi uit. Directeur Maarten de Gruyter: “Bussum is een aantrekkelijke gemeente aan de rand van Het Gooi en een schakel naar Amsterdam. De Vaart is een pand met een rijke historie, we zijn er trots op dat we het hebben kunnen verwerven.”

Terug naar nieuws