Terug

Nieuws

Round Hill Capital en Boelens de Gruyter kopen twee gebouwen in Amsterdam

woensdag 27 februari 2019

Image

Round Hill Capital, een vooraanstaande wereldwijde investeerder, ontwikkelaar en asset manager, heeft samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter twee kantoor- en bedrijfsgebouwen aangekocht om op termijn te ontwikkelen naar woningen. De gebouwen bieden de mogelijkheid om een groot aantal woningen te realiseren in Amsterdam.

De twee gebouwen aan de Overschiestraat 182 en 188 in Amsterdam hebben in totaal ongeveer 8.500 vierkante meter aan vloeroppervlakte en zijn zeer goed bereikbaar vanwege de unieke locatie vlakbij de ring A10 en metrostation Henk Sneevlietweg. Het perceel ligt in het Schinkelkwartier, een gebied dat momenteel al getransformeerd wordt naar een gemengd woon-werkgebied. Het complex maakt dan ook onderdeel uit van een zogeheten woonversnellingsgebied dat door de gemeente is aangewezen voor herinrichting om daarmee te voldoen aan de sterk toenemende vraag naar woningen in Amsterdam. Het perceel heeft een totale oppervlakte van ongeveer 9.000 vierkante meter en biedt voldoende ruimte voor verdichting op deze locatie. 

Strategie
De aankoop past binnen de uitbreidingsstrategie van Round Hill Capital voor ontwikkelactiviteiten in Nederland. In juni 2018 kochten Round Hill Capital en Boelens de Gruyter het kantorencomplex Ringpark aan de ring A10 en nabij het centrum van Amsterdam om op termijn woningen te realiseren. In februari 2018 kocht Round Hill Capital samen met Boelens de Gruyter en G&S Vastgoed het Smart Business Park in de Merwede Kanaalzone in Utrecht voor de herontwikkeling naar een nieuwe stadswijk.

In de afgelopen vijf jaar heeft Round Hill in Nederland met succes een investerings- en managementplatform opgezet. Vanwege de sterke focus op residentieel vastgoed heeft het in dezelfde periode meer dan 10.000 wooneenheden aangekocht. In Europa heeft Round Hill Capital met succes meer dan 110.000 (studenten)woningen gekocht en beheerd. Met momenteel tien ontwikkelprojecten in meerdere Europese landen en investeringen van meer dan 1,2 miljard euro is Round Hill Capital momenteel één van de grootste ontwikkelaars van residentieel en commercieel vastgoed in Europa.

Woningportefeuille versterken
Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital, zegt het volgende over de acquisitie: “Met een hoogwaardige expertise in de woonsector heeft Round Hill Capital een bewezen staat van dienst van 17 jaar op het gebied van investeren, ontwikkelen en beheren van vastgoed door heel Europa. De acquisitie van deze objecten zal onze positie op de Nederlandse woningmarkt verder versterken, wat een belangrijke pijler is in onze strategie.”

“De gebouwen en locatie bieden interessante mogelijkheden voor de herontwikkeling naar woningen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze percelen uitstekende potentie hebben om meer woonruimte te ontwikkelen welk hard nodig is om de populatiegroei van Amsterdam te ondervangen”, aldus Bickford. “Round Hill blijft zich inzetten om verder te investeren in bestaande en nog te ontwikkelen (studenten)huisvesting in Nederland en andere landen in Europa die in overeenstemming is met onze bestaande strategieën.”

Vraag naar woonruimte
Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter: “Deze acquisitie komt  tegemoet aan de grote vraag naar woonruimte in Amsterdam. De gemeente realiseert zich dat vanwege de groei en de nog steeds toenemende populariteit van Amsterdam de noodzaak van woningbouw groot is. Herontwikkeling op deze plek voorziet in een belangrijke behoefte. Bovendien gaat het om een unieke locatie, vlak bij de ring A10 en zeer goed bereikbaar. Het centrum ligt op slechts tien minuten fietsen en ook het befaamde Vondelpark is bijvoorbeeld niet ver weg.”

Verkoper werd begeleid door Cushman & Wakefield. Koper werd begeleid door Van Dijk en Ten Cate en HMK.

 

Terug naar nieuws