Terug

Nieuws

Round Hill Capital koopt kantorencomplex Ringpark in Amsterdam

donderdag 14 juni 2018

Image

Round Hill Capital heeft samen met Boelens de Gruyter het kantorencomplex Ringpark aangekocht

Round Hill Capital een vooraanstaand vastgoedinvesteerder, ontwikkelaar en asset manager, heeft samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter het kantorencomplex ''Ringpark'' aangekocht voor potentiele uitbreiding en mogelijk de herontwikkeling naar een significant aantal woningen. 

Het complex heeft een totale oppervlakte van 20.049 m2 B.V.O. op een perceel van circa 11.000 m2 en is gelegen op een toplocatie nabij de ring A10 in het centrum van Amsterdam. Het complex bevindt zich in een 'woonversnellingsgebied' dat door de gemeente is aangewezen voor potentiele (her) inrichting om te voldoen aan de sterk en toenemende vraag naar woningen in Amsterdam.

Deze transactie past goed bij de voortdurende uitbreiding van de Round Hill's ontwikkelingsstrategie in Nederland. In februari 2018 verwierf Round Hill met Boelens de Gruyter en G&S Vastgoed ongveer 4,5 ha (43.000m2) in de Merwede Kanaal Zone in Utrecht voor het ontwikkelen van een nieuwe stadsomgeving.

In de afgelopen vier jaar heeft Round Hill een succesvol investerings- en beheerplatform in Nederland opgezet. Gedurende deze periode heeft Round Hill meer dan 10.000 woningen aangekocht. In heel Europa heeft Round Hill meer dan 100.000 woningen aangekocht en beheerd en heeft het een aanzienlijke en groeiende ontwikkelingspijplijn.

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital over de aquisitie:
''Round Hill heeft een bewezen staat van dienst waar het gaat om succesvol investeren in en ontwikkelen van vastgoed en asset management in heel Europa. Deze aqcuisitie versterkt ons platform in Nederland verder, wat een belangrijk aandachtspunt blijft voor onze strategie. Dit complex biedt aanzienlijke vermogensbeheer mogelijkheden en potentiele residentiele herontwikkeling en wij zijn van mening dat dit een uitzonderlijke kans biedt om aanvullende woningen te bieden die nodig zijn om de aanhoudende bevolkingsgroei in Amsterdam te ondersteunen. 

Round Hill blijft zich inzetten om verdere (her)ontwikkelingsinvesteringen te doen in Nederland en Europa, en streeft tegelijktijd naar meer investeringen in residentieel vastgoed in de lijn met onze bestaande strategie.'' 

Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter:
''De gemeente Amsterdam erkent de noodzaak van de ontwikkeling van meer woonruimte om te voldoen aan de aanhouden vraag- en aanbodprincipes in Amsterdam en dit complex bevindt zich in een potentieel verdichtingsgebied waar veel nieuwe woningen toegevoegd kunnen worden op slechts 10 minuten per fiets van het stadscentrum.

 

Terug naar nieuws