Amstelstroomlaan, Amsterdam

Huurwoningen in het nieuwe Amstelkwartier

Appartementencomplex Branie ligt op de hoek van de Amstelstroomlaan en de Bella Vistastraat met uitzicht op het Park Somerlust. BAM Wonen realiseerde het project in opdracht van Boelens de Gruyter en CBRE Global Investors. De huurappartementen zijn ontwikkeld voor mensen met een middeninkomen, waar grote vraag naar is. Alle 70 woningen in Branie waren dan ook al voor de oplevering in april 2019 volledig verhuurd. Op de begane grond van het complex bevindt zich 500 m² commerciële ruimte. 

Frank Aalbers, Asset Manager CBRE Global Investors: “Branie is echt een nieuw stukje bravoure in Amsterdam dat antwoord geeft op de groeiende behoefte aan woningen voor mensen met een middeninkomen. De woningen liggen in een nieuwe wijk op steenworpafstand van de stedelijke dynamiek die mensen zoeken, zoals het stadscentrum en horeca maar ook recreatie, water en groen. We zijn uiteraard enorm trots op deze bruisende plek”.  

Harm Boelens, directeur Boelens de Gruyter, is erg trots: “Als ontwikkelaar van dit in het oog springende woongebouw vonden we het belangrijk om substantiële kwaliteit bij dit type woonsegment te realiseren. Mede dankzij het afwerkingsniveau, de  hoogwaardige uitstraling en architectuur van de buitengevel kunnen we concluderen dat dit gelukt is”.

SeARCH architecten is verantwoordelijk voor het bijzondere ontwerp. De bravoure van het appartementencomplex komt tot uitdrukking in de gehele stijl en de grote ramen in de bakstenen gevel. Nagenoeg alle appartementen zijn tweezijdig georiënteerd en de bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin. De duurzaam ontwikkelde twee- en driekamerwoningen hebben een oppervlakte van gemiddeld 50 m² en een balkon. Door de toepassing van efficiëntere installaties, hogere isolatiewaardes en extra aandacht voor de luchtdichting, is dit gebouw duurzaam met een EPC van 0,15. Ook in maatschappelijk opzicht wordt gewerkt aan duurzaamheid, daarom worden nu gesprekken gevoerd met de gemeente Amsterdam over de invulling van de commerciële ruimtes op de begane grond in dienst van de bewoners in het complex.

Bekijk op kaart

Fotogalerij

Terug