Berghaus Plaza, Amsterdam

Boelens de Gruyter heeft in januari 2020 het bedrijfspand Berghaus Plaza, nabij het Amsterdamse World Fashion Centre in Amsterdam-West, overgenomen van Kroonenberg Groep. Het bedrijfspand is verworven met lange termijn partner Round Hill Capital. De naastgelegen bedrijfspanden The Fashion House en Modrôme waren al in bezit van Boelens de Gruyter. Bovenop deze drie bedrijfspanden zal een nieuwe woonwijk met zo’n 600 woningen worden gerealiseerd.

Een groot deel van de woningen wordt gerealiseerd door op bestaande kantoorpanden nieuwe woningen te bouwen, we creëren als het ware een wijk op een wijk”, aldus Maarten de Gruyter. “Tegelijk maken we het gebied toegankelijk en voegen we groen en voorzieningen toe.”

Met dit plan wordt verbinding gelegd tussen verschillende delen van het gebied door het toevoegen van bruggen en het creëren van een openbaar toegankelijk plein. Verder zullen alle woningen duurzaam worden ontwikkeld met onder andere groene daken. Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan is afkomstig van KCAP Architects & Planners. Architecten zijn HEYLIGERS design + projects en MVSA Architects. 

Bekijk op kaart

Fotogalerij

Terug