Koningin Wilhelminaplein, Amsterdam

-

Aan het Koningin Wilhelminaplein staan nu drie kantoorgebouwen; Modrôme, Fashion House en Berghaus Plaza. De kantoren Modrôme en Fashion House zijn in eigendom van Boelens de Gruyter en Berghaus Plaza is eigendom van Kroonenberg Groep. Boelens de Gruyter is door Kroonenberg Groep aangesteld als gedelegeerd ontwikkelaar voor de ontwikkeling aan Berghaus Plaza en is derhalve ontwikkelaar van de gehele strook.

In het gebied worden kantoren grootschalig gerenoveerd en er worden circa 600 woningen toegevoegd aan de Schipluidenlaan en over de drie kantoorcomplexen, inclusief veel openbaar toegankelijk gebied en buurtversterkende voorzieningen. Totaal wordt het gebied verdicht tot ca. 90.000 m2 vloeroppervlak boven maaiveld.

Er wordt een nieuwe parkeerkelder gemaakt, waardoor de parkeerterreinen plaats kan maken voor een nieuw openbaar gebied met voorzieningen voor de nieuwe bewoners en de buurt. Ook wordt er door deze ontwikkeling een verbinding gemaakt tussen de verschillende wijken door een groot gebied openbaar toegankelijk te maken en bruggen toe te voegen.

Bekijk op kaart

Fotogalerij

Terug