KPN, Venlo

Transformatiemogelijkheden in het voormalig postkantoor in de binnenstad van Venlo

Dit project betreft de aankoop door Boelens de Gruyter van het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort en de daarachter gelegen KPN gebouwen. Boelens de Gruyter heeft hier de visie om na afloop van het gebruik door KPN, een mix te ontwikkelen van woningen, bedrijfsmatig en/of maatschappelijk vastgoed met een totale omvang van 11.000 m². Het oude postkantoor wordt een Museum! Vrijwilligers en werknemers van Museum van Bommel van Dam mochten even binnen kijken op hun toekomstige werkplek.

Er moet nog een boel gebeuren in het gebouw aan de Keulsepoort. Het is nog vooral de sfeer van het oude postkantoor je voelt bij binnenkomst. ‘Het ruikt er naar de PTT’, lacht eigenaar van het pand Maarten de Gruyter. Het heeft dan ook nog wat verbeeldingskracht nodig om hier het nieuwe Museum van Bommel van Dam te zien.

Volgens interim-directeur Bernard Ellenbroek en wethouder Jos Teeuwen is het een kwestie van tijd. De systeemplafonds in grote ruimte moeten eruit. De eigenlijke plafonds zitten twee meter hoger. Dat creëert genoeg ruimte voor het ophangen van grote werken.

Ook de vele kleine hokjes en loze ruimtes moeten nog worden aangepakt. ‘Dat wordt straks allemaal doorgebroken waardoor er een grote ruimte ontstaat waar iedereen binnen kan lopen voor een kopje koffie’, zegt Ellenbroek. 

In 2020 moeten de deuren opengaan voor publiek. Het museum mikt op 30.000 bezoekers in het jaar 2024, dat is het dubbele van het aantal bezoekers op de oude locatie.

Bekijk op kaart

Fotogalerij

Terug