Prins Bernhardstraat, 's-Hertogenbosch

Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van voormalige KPN telefooncentrale.

Amadeiro is 24/7 te volgen via de livestream of blijf op de hoogte via Instagram en de website

Boelens de Gruyter verwierf de telefooncentrale aan de Prins Bernhardstraat in 2009 en KPN verliet het pand eind 2019. Parallel aan het traject waarbij een visie voor het Zuidwalkwartier werd vastgesteld heeft Boelens de Gruyter zijn plannen verder ontwikkeld. De locatie - voorheen een gesloten enclave - zal in de toekomst verworden tot een levendig en (openbaar) toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden.

Het project is op te delen in vier delen: nieuwbouw van 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage. Qua architectuur speelt Boelens de Gruyter in op de kenmerkende stijlen uit de Bossche binnenstad, echter conform de eisen en wensen van de huidige bouwperiode. Dit zuidelijke deel is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle.

De totale ontwikkeling draagt de naam Amadeiro, een verwijzing naar de gelijknamige prins carnaval van Oeteldonk, zoals 's-Hertogenbosch tijdens carnaval wordt genoemd. “In dit bruisende gedeelte van het historische centrum van 's-Hertogenbosch gaan we een mix van appartementen van een hoge kwaliteit en een groot huurderscomfort ontwikkelen: van compact tot zeer luxe”, aldus Maarten de Gruyter. Rondom de woningen komen pleinen, waarmee de Bossche hofjesstructuur ook in dit deel van de stad terug te vinden zal zijn. “Het is voor huurders een unieke kans om een karakteristiek stukje van de binnenstad in handen te krijgen op nog geen vijf minuten lopen van de Sint-Janskathedraal.” Begin 2023 moet het project vervolgens worden opgeleverd.  

Bekijk op kaart

Fotogalerij

Terug