The Betz,
Rotterdam

The Betz; Start van een
gebiedstransformatie.

Tags
Selected, Small Selected
Over dit project
Schorpioenstraat 51-71, Rotterdam
16.000 m²
169 appartementen
Woningbouw, Retail
Oplevering Q4 2024

De herontwikkeling van kantoorgebouw The Betz vormt de start van de transformatie van het gebied Rotterdam Alexander. Een transformatie van een anoniem en monotoon gebied naar een levendig centrum met sterke woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties.

In samenwerking met Profound Asset Management wordt het bestaande gebouw getransformeerd naar een duurzame woontoren. Het gebouw biedt straks plaats voor 169 woningen. De bestaande gevel ondergaat een forse ingreep, waardoor ruimte gecreëerd wordt voor balkons voor de bewoners en waardoor het gebouw een moderne uitstraling krijgt. In totaal levert de herontwikkeling afgerond 15.000 vierkante meter nieuwe woonruimte op. Daarnaast biedt het gebouw straks ruimte voor 1.000 vierkante meter hoogwaardige voorzieningen op de begane grond en een rooftopbar met aangrenzende daktuin van 300 vierkante meter op de 10e verdieping.

Voor het ontwerp tekende het internationaal opererende architectenbureau Mecanoo uit Delft. Het ontwerp voor gebouw The Betz sluit goed aan bij de ambitie van Mecanoo om te ontwerpen voor mensen en bij renovaties de karakteristieke onderdelen van gebouwen te behouden en te versterken. Voor gebouw The Betz betekent dit het gebouw terugbrengen naar enkel rechthoekige vormen en een toevoeging van groene buitenruimte op de daken met een toegankelijke begane grond.