Appartementen in stadsarchief Roosendaal nu al gereed

Bewoners krijgen vrijdag sleutel van nieuwe woning aan de Markt

Vastgoedontwikkelaars Boelens de Gruyter en Koninvest Vastgoed leverden op donderdagmorgen 1 december tijdens een feestelijke opening de 34 huurappartementen op die in anderhalf jaar tijd werden ontwikkeld en gebouwd in het voormalig stadsarchief aan de Markt in Roosendaal. De bewoners krijgen vanaf vrijdag de sleutel van hun nieuwe woning.

Ondanks alle uitdagingen waar de bouwwereld vandaag de dag tegenaan loopt, zitten er tussen de aankoop van het voormalige stadsarchief en de oplevering van de appartementen slechts 18 maanden. Ook de commerciële ruimtes aan de marktzijde en aan de steeg worden donderdag opgeleverd.

Goed bereikbaar
Bij de transformatie is gebruik gemaakt van een aloude Nederlandse bouwstructuur ‘het hofje’, waar het project met de naam De Hof ook naar vernoemd is. Om hoogwaardige woon- en leefkwaliteit te realiseren bevinden de woningen zich aan een gezamenlijke daktuin met groen en een gemeenschappelijke verblijfsruimte. Hierdoor ontstaat er een dynamische beleving aan de marktzijde en een intieme woonbeleving aan de daktuin. De woningen variëren in grootte tussen circa 60 en 90 vierkante meter en waren tijdens de bouw reeds allen verhuurd.

Het complex gelegen aan de Markt is uitstekend bereikbaar, het station bevindt zich op enkele minuten loopafstand en de op- en afritten van de A17 en A58 bevinden zich op circa vijf minuten rijafstand. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, ook overdekt.

Knappe prestatie
“We mogen trots zijn op het voorspoedige verloop van dit project, zowel in voorbereiding als in uitvoering. Op basis van een constructieve samenwerking, is door alle projectpartners een hoogstaande prestatie geleverd. Wij zijn daarnaast zeer verheugd dat we dit project na transformatie kunnen toevoegen aan onze eigen beleggingsportefeuille. We zien uit naar langdurige exploitatie van dit bijzondere en duurzame project, dat onder meer beschikt over een groenverklaring van RVO”, aldus Joost Konings van eigenaar Koninvest Vastgoed.

Rogier Rombouts, adjunct-directeur Zuid bij ontwikkelaar Boelens de Gruyter: “Dit project gaat in de boeken als onze snelste herontwikkeling ooit, namelijk binnen anderhalf jaar van aankoop naar oplevering. De gemeente Roosendaal was direct enthousiast over de transformatieplannen, waardoor in korte tijd groen licht werd verkregen. Maar deze uitzonderlijke prestatie in deze tijd is met name te danken aan de prettige samenwerking met Koninvest, dat smaakt naar meer.”