Kledingmerk Atelier Munro nieuwe huurder in OKU Office

Showroom aan Koningin Wilhelminaplein zorgt voor extra zichtbaarheid

Het Amsterdamse kledingmerk Atelier Munro verhuist met zijn hoofdkantoor naar OKU Office aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Boelens de Gruyter startte vorige maand met de bouw, die naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar voltooid wordt.

Atelier Munro is geen onbekende in de buurt: het merk huurt momenteel kantoorruimte in het naastgelegen Modrôme, die na de verhuizing weer in de verhuur gaat. Het bedrijf huurt in totaal 3.100 m² in OKU Office, verdeeld over een showroom op de begane grond, de hele eerste verdieping en een deel van de derde verdieping.

Gebied wordt aantrekkelijker
“We zijn verheugd om in deze uitdagende tijd zo’n passende huurder te hebben gevonden voor OKU Office”, aldus Maarten de Gruyter, mededirecteur van Boelens de Gruyter. “Met de komst van Atelier Munro naar OKU Office blijft het hoofdkantoor van dit merk gevestigd in het gebied dat ooit ontwikkeld werd voor de Nederlandse mode-industrie. Dankzij de mogelijkheden van dit gebouw en de omgeving kunnen ze hier hun hoofdkantoor en showroom huisvesten.”

“De herontwikkeling van het gebied rond de Westas maakt deze plek alleen maar aantrekkelijker”, aldus Jasper Willems, brand director van Atelier Munro. “Onze showroom  zorgt daarnaast voor extra zichtbaarheid van ons merk. De locatie ten opzichte van Schiphol maakt ons goed bereikbaar en is nog steeds strategisch voor onze internationale relaties.”

Eerste huurder
Vorige maand tekende de eerste huurder voor kantoorruimte in OKU Office en werd met de bouw gestart. Dura Vermeer Bouw Midden West is de aannemer, maar verhuist na de oplevering ook naar het kantoorgebouw. Het bedrijf betrekt de tweede etage van 2.173 m2. In OKU Office is nog circa 900 m2 beschikbaar op de begane grond en circa 250 m2 op de derde verdieping. De totale oppervlakte van OKU Office is circa 7.500 m2.

OKU Office maakt deel uit van de herontwikkeling van de Westas, het gebied rond het World Fashion Centre, waar bovenop de kantoorcomplexen Berghaus en OKU Office een ‘wijk op een wijk’ met circa 600 woningen wordt gecreëerd. Het volume boven het maaiveld neemt door deze verdichting toe van circa 33.000 m² naar circa 90.000 m². Op het plein tussen de gebouwen vormen de komst van bijvoorbeeld horeca en een supermarkt straks voor een levendige plek voor zowel de bewoners als werknemers in het gebied.

Over Atelier Munro
Atelier Munro is het in Amsterdam gevestigde made-to-measure merk dat de moderne ambitieuze man weer persoonlijk kleedt. Wij helpen bij het samenstellen van iedere denkbare garderobe met onze uitzonderlijke kleding op maat die je zelf tot in het kleinste detail ontwerpt. Elk stuk wordt vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteitsstoffen van de beste fabrikanten ter wereld en wordt op verantwoorde wijze op bestelling gemaakt. Zo wordt een hyperflexibele garderobe werkelijkheid. Veelzijdige kledingstukken die zowel thuis, op kantoor als op de werkplek gedragen kunnen worden, gecombineerd met elkaar of gewoon op zichzelf. Atelier Munro is verkrijgbaar bij geselecteerde kleermakers en herenmodezaken in Nederland en bij meer dan 60 retailers in Europa, Noord-Amerika, Azië en via www.ateliermunro.com.