Herontwikkeling Berghaus in Amsterdam weer stap dichterbij

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital hebben een overeenkomst gesloten met aannemer BAM Wonen voor de realisatie  van Berghaus, nabij het World Fashion Centre in Amsterdam-West.

Berghaus Plaza stamt uit 1964 en wordt momenteel volledig gesloopt, waarna het vanaf september duurzaam in de oorspronkelijke stijl wordt herbouwd en hernoemd wordt naar Berghaus. Het voormalige kantoorgebouw waar vroeger vooral modebedrijven zaten, wordt herontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werkconcept, dat januari 2025 wordt opgeleverd. Twee woontorens bovenop het nieuw gebouw creëren ruimte voor 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren voor 21.600 vierkante meter extra kantoorruimte zorgt. Het nieuwe Berghaus maakt onderdeel uit van een groter plan, waar ook de naastgelegen panden Modrôme, OKU House en OKU Office onderdeel van uitmaken.

Respect voor omgeving
“Dit project laat zien hoe een binnenstedelijke verdichtingsopgave kan plaatsvinden met respect voor de directe omgeving”, aldus Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. “We zijn blij dat Boelens de Gruyter en Round Hill Capital voor BAM Wonen gekozen hebben”, aldus Henk Dilweg van BAM Wonen. “We kijken er naar uit om dit innovatieve project de komende jaren te realiseren.”

Bob Canter Visscher, Development Director voor Nederland bij Round Hill Capital, voegt toe: “Het is bijzonder dat we in deze onzekere tijden samen met Boelens de Gruyter en BAM deze enorme bouwovereenkomst hebben kunnen aangaan. Samen hebben we het vertrouwen in elkaar en in dit geweldige project behouden. We gaan graag met onze partners aan de slag met deze herontwikkeling van de binnenstad, zodat mensen daar kunnen wonen, werken, lekker eten en hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. De investering onderstreept hoezeer wij ons inzetten om innovatieve en duurzame vastgoedoplossingen te creëren in Nederland en bevestigt tegelijkertijd onze ervaring als toonaangevende vastgoedinvesteerder in heel Europa.”

Naast aannemer BAM Wonen zijn de volgende partijen betrokken bij de herontwikkeling van Berghaus: MVSA Architecs en Heyligers architects (architecten), KCAP (landschapsontwerp), Van Rossum (constructeur), Nelissen (installatieadviseur en bouwfysica), DGMR (duurzaamheid), BBA (bouwkostenadviseur) en Eteck (WKO).