Herontwikkeling Ringpark-gebouw in Amsterdam-West van start

Vraag naar kantoorruimte in hoofdstad neemt weer toe

Boelens de Gruyter is in samenwerking met Dura Vermeer gestart met de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West, dat daarna hernoemd wordt tot Rembrandt Park. Sinds de versoepeling van de corona-maatregelen signaleert de ontwikkelaar een toegenomen interesse van bedrijven in kantoorruimte in de hoofdstad.

Na ruim een jaar lang onzekerheid bij mogelijke huurders vanwege corona, lijkt het erop dat bedrijven nu knopen door willen hakken over hun toekomstige huisvesting in de stad. Rembrandt Park blijkt vanwege de ligging in een park nabij het centrum een aantrekkelijk nieuw stukje stad voor elke type bedrijf, van start-ups tot multinationals. “Het zoeken naar nieuwe kantoorruimte stond een tijd lang op pauze”, aldus Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. “Nu de maatregelen minder streng zijn geworden lijken bedrijven gelukkig weer beslissingen te durven nemen.”

Twee extra verdiepingen

Op het huidige gebouw van tien verdiepingen worden twee uit glas opgetrokken verdiepingen gebouwd, samen goed voor circa 2.500 vierkante meter kantoorruimte met natuurlijk lichtinval en uitzicht over de stad. In totaal heeft Rembrandt Park een oppervlakte van 25.000m2 VVO, inclusief fietsenstalling en commerciële plint. Het paviljoen met uitzicht op het water en groen wordt opnieuw opgebouwd met gebruik van veel glas, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt ín het park te zitten.

Op de begane grond van het paviljoen komt een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is met een groot terras aan het water. Rembrandt Park maakt de verbinding met het park met een doorgang onder het gebouw en een brug over het water het park in. Naast een plek waar bedrijven zich thuis voelen moet Rembrandt Park ook een plek worden waar inwoners van Amsterdam kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. Het gebouw wordt in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Onverminderde vraag

Met het project Rembrandt Park krijgt Amsterdam er een nieuw kantoorensemble bij dat in het huidige aanbod geen gelijke kent. “Daar is in de hoofdstedelijke regio dan ook onverminderd vraag naar”, aldus De Gruyter. “En in toenemende mate naar kwalitatief goede en duurzame gebouwen.” Vanwege de ligging tussen twee woonwijken en de nabijheid van het centrum ontstaat er een gebied waar zowel gewoond als gewerkt wordt.

Boelens de Gruyter werkt bij de realisatie van Rembrandt Park behalve met internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital ook samen met CBRE en JLL (verhuurmakelaars), HofmanDujardin (architect), Dura Vermeer Renovatie Midden West (aannemer), Bosman Bedrijven (installateur), INBO (technisch architect), Nieman (adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, installaties en duurzaamheid), Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (constructeur), IGG (kostendeskundige), Eteck (exploitant WKO) en Lexence (juridisch advies).

Uitstekend bereikbaar

Het Britse Round Hill Capital en Boelens de Gruyter verwierven het gebouw twee jaar geleden. Het kantoorgebouw ligt aan de Nachtwachtlaan op een perceel van 11.000 vierkante meter en kijkt uit op het Rembrandtpark, het een-na-grootste stadspark van Amsterdam. Door de ligging aan de A10 is het complex uitstekend bereikbaar met de auto. Het centrum van Amsterdam en Schiphol zijn snel te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het nabij gelegen station Amsterdam Lelylaan.

Rembrandt Park ligt op de grens van Oud-West en Nieuw-West en biedt een goede vestigingslocatie voor bedrijven die op zoek zijn naar een eigentijds, levendig en hoogwaardig kantoor. Het groene karakter van de omgeving wordt doorgetrokken in het gebouw en zal met een BREEAM Excellent certificaat compleet zijn. Kijk voor meer informatie op www.rembrandt-park.com.