Boelens de Gruyter koopt twee kantoorgebouwen in Schiedam

Vastgoedontwikkelaar voegt ruim 10.000 m2 toe aan portefeuille

In het gebied Schieveste in Schiedam zijn twee kantoorgebouwen gekocht. De totale vloeroppervlakte is ruim 10.000 vierkante meter. Beide gebouwen zijn vrijwel geheel verhuurd.

De plek waar de gebouwen staan is volop in ontwikkeling en moet uitgroeien tot een gemengd woon-werkgebied. De komende jaren zullen er 3.000 woningen met bijbehorende voorzieningen zoals horeca, winkels en fitness gerealiseerd worden. In 2017 kreeg het gebied een nieuwe impuls met de realisatie van de Pathé Euroscoop. Op de planning staat ook de bouw van een viersterrenhotel met skybar. Deze voorzieningen versterken Schieveste als stedelijke bestemming met een regionale functie.

Wijk ik opkomst

“Schieveste is een wijk in opkomst”, aldus Maarten de Gruyter van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter. “Door de goede bereikbaarheid is dit gebied populair onder kantoorgebruikers, waardoor er nauwelijks leegstand is. Een goede belegging voor de langere termijn dus.”

De gebouwen Schieburg en Schiehove liggen aan de Overschieseweg 200 en 300, recht tegenover NS-station Schiedam Centrum en langs de A20. De locatie is met de auto dan ook uitstekend bereikbaar, de op- en afritten van de A20 liggen op slechts een paar honderd meter afstand. Het NS-station heeft naast meerdere intercity-verbindingen een metrostation en een tramverbinding, waardoor Rotterdam Centraal Station in enkele minuten te bereiken is. De locatie beschikt over 245 parkeerplaatsen, deels half verdiept in de parkeergarage en deels op maaiveldniveau.

Boelens de Gruyter koopt de kantoorgebouwen van M7 Real Estate. Boelens de Gruyter werd bijgestaan door Lexence en HMK Notarissen, M7 Real Estate door Loyens & Loeff.