DD Galeries Modernes,
Rotterdam

Voormalige warenhuis wordt
een hip designhotel.

Tags
DD-Selected
Over dit project
Hoogstraat 177-179, Rotterdam
7.500 m²
Hotel
Oplevering Q4 2022

Bij oplevering in 1954 gold het pand als het hypermoderne onderkomen van warenhuis ‘Galeries Modernes’ dat sinds eind negentiende eeuw aan de Hoogstraat was gevestigd. Met de transformatie naar hotel blijft het markante pand, dat ook aan het Grotekerkplein en Delfsevaart grenst, behouden blijft voor de stad. Het voormalige warenhuis ‘Galeries Modernes’ wordt een verdieping hoger.

180 hippe hotelkamers

In de kelder van het toekomstige hotel worden de facilitaire afdelingen en een gym gehuisvest. Op de begane grond komt aan het Grotekerkplein de entree van het hotel en winkels aan de Hoogstraat. Op de eerste vier verdiepingen van het hotel worden in totaal 180 hotelkamers gerealiseerd. De kern van het gebouw krijgt een patio waardoor daglicht diep in het gebouw naar binnen komt. Voor het dak is een groen daklandschap ontworpen.

Het dakpaviljoen fungeert als spectaculaire sky lounge, die rondom uitzicht gaat bieden op dit deel van de binnenstad. De uitbreiding van het gebouw betekent een toevoeging van het bruto vloeroppervlak van 2.000 vierkante meter, thans 5.500 vierkante meter straks 7.500 vierkante meter. De nieuwe architectuur van KAAN architecten grijpt terug op de periode van de wederopbouw van Rotterdam.