Berghaus,
Amsterdam

Een nieuw woon-, werk- en leef concept,
in het hart van het Fashion District.

Tags
Selected
Over dit project
Koningin Wilhelminaplein 2-4, Amsterdam
20.720 m²
288 appartementen
Kantoor, Retail, Woningbouw
Oplevering Q4 2024

In samenwerking met Round Hill Capital wordt Berghaus herontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werk concept. Een nieuwe plek waar mensen samen komen in het hart van het voormalige Fashion District in Amsterdam West.

Door de combinatie van wonen en werken met winkels, restaurants en bars wordt een nieuw levendig centrum toegevoegd. De ambitie is eenvoudig; voortbouwen op het succes van het verleden en met het nieuwe Berghaus nieuwe energie en levendigheid te brengen in dit voortdurend ontwikkelende gebied. Met de BREEAM Excellent ambitie is het ons doel een unieke gezonde werk- en leefomgeving te creëren waarbij het Atrium de groene verbinding vormt tussen binnen- en buitenruimte. Het geheel noemen wij Community by Design.

Onderdeel van een groter geheel

De ontwikkeling van Berghaus valt samen met de herontwikkeling van de naastgelegen kantoorgebouw Fashion House en woningontwikkeling OKU House. Bovenop deze drie bedrijfspanden zullen in totaal zo’n 600 woningen worden gerealiseerd. Met dit plan wordt verbinding gelegd tussen verschillende delen van het gebied door het toevoegen van bruggen en het creëren van een openbaar toegankelijk plein. Verder zullen alle woningen duurzaam worden ontwikkeld. Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan is afkomstig van KCAP Architects & Planners. De architecten zijn HEYLIGERS architects en MVSA Architects.

Vastgoedadviseurs CBRE en Van Gool Elburg begeleiden in de verhuur van de kantoren.

Projectwebsite:
www.berghausamsterdam.com