OKU House,
Amsterdam

Een architectonisch huzarenstukje,
bouw van ‘wijk op wijk’.

Tags
Selected, Small Selected
Over dit project
Koningin Wilhelminaplein, Amsterdam
324 appartementen
Woningbouw
Oplevering 2024

Een unieke oplossing voor de schaarse ruimte in de stad Amsterdam. OKU House is een project met een bijzonder architectonisch en bouwkundig element: de twee gebouwen staan grotendeels op palen, waarvan een deel door de constructie van het ondergelegen bestaande gebouw heengaat. Zo wordt een unieke tafelconstructie gecreëerd waarop totaal 324 woningen worden gerealiseerd. Met deze tafelconstructie wordt enorm veel woonoppervlak toegevoegd aan een bestaand stuk stad.

Onderdeel van een groter geheel

De ontwikkeling van OKU House valt samen met de herontwikkeling van het kantoorgebouw OKU Office. Ook het naastgelegen Berghaus is onderdeel van de totale ontwikkeling aan het Koningin Wilhelminaplein.

Een totaal ontwikkeling waarbij de toevoeging van bruggen de verbinding wordt gemaakt tussen verschillende delen van het gebied.

Openbaar toegankelijk plein

Het plein tussen de gebouwen wordt een levendige plek voor zowel de bewoners als werknemers in dit gebied. Er is ruimte voor verschillende faciliteiten zoals een koffiebar en een restaurant. Ook de toevoeging van veel groen en steigers aan het water zorgen voor een prettige omgeving en verschillende plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.