QB neemt vastgoedmanagement horecapanden Heineken voor rekening

Nieuwe partner voor huurders en verhuurders van bierbrouwer

QB Management neemt het strategisch en commercieel management en dagelijks beheer over van alle cafés van Heineken. Tot nu toe deed de brouwer dit zelf, maar na een uitgebreide selectieprocedure werd gekozen voor QB Management. Het bedrijf gaat daarnaast de vastgoedportefeuille optimaliseren.

De vastgoedportefeuille bestaat uit ruim 750 panden die eigendom zijn van Heineken of die de brouwer van de eigenaar huurt. QB Management gaat de portefeuille optimaliseren door nieuwe aantrekkelijke locaties te huren of aan te kopen en locaties die voor Heineken niet langer interessant zijn af te stoten.

Eerste aanspreekpunt

“Door deze samenwerking kan Heineken zich volledig concentreren op waar het goed in is: het brouwen en verkopen van bier”, aldus Rutger van Eeuwijk, managing partner van QB Management. Voor het dagelijkse operationele beheer heeft QB Management een partnership gesloten met PropertyView. De vastgoedbeheerder wordt het eerste aanspreekpunt voor huurders en verhuurders als het gaat om onderhoud en administratieve zaken. Kwaliteit, optimale service, heldere communicatie en een persoonlijke benadering zijn daarbij het uitgangspunt. Huurders en verhuurders kunnen de beheerder 24 uur per dag, zeven dagen per week bereiken voor vragen. Daarnaast hebben ze permanent inzicht in de voortgang van onderhoud, klachten en meldingen.

“We zijn er trots op dat een grote partij als Heineken zijn hele vastgoedportefeuille aan ons toevertrouwt”, aldus van Eeuwijk. “We vertrouwen erop dat dit het startschot is voor een mooie samenwerking.” Heineken is na Quan Investors en Boelens de Gruyter de derde grote klant voor wie QB Management het asset management uit gaat voeren.

Naar hoger niveau tillen

“De afgelopen periode hebben we veel geleerd over hoe de wereld van het vastgoed werkt. Absoluut leerzaam”, zegt horecadirecteur Marc Jitta van Heineken Nederland. “Het heeft ons ook doen inzien dat we het samen met QB Management naar een hoger niveau kunnen tillen. Daar kijken we naar uit en we verwelkomen een fris perspectief op onze vastgoedactiviteiten.”

De vastgoedportefeuille van Heineken bevat een groot aantal iconische Nederlandse kroegen: Café Hoppe, De Heeren van Amstel en de Heinekenhoek (Amsterdam), In de Karkol en Café van Bommel (Maastricht), Beers & Barrels en De Jansbar (Utrecht) en De Witten Aap en Hotel New York (Rotterdam).

Over QB Management

QB Management richt zich op tactisch en strategisch asset management van commercieel vastgoed. Daarbij is QB Management hands-on en creatief in het leveren van oplossingen die de potentiële waarde van vastgoedobjecten en -projecten optimaal benutten. Het streven van deze multidisciplinaire aanpak is om de investeringsdoelen van klanten maximaal te realiseren. QB Management verricht voor diverse vastgoedpartijen het asset management en werkt voor wat betreft het dagelijkse beheer veelal samen met haar partner PropertyView. QB Management werd in 2019 opgericht en is een gezamenlijke dochteronderneming van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en vastgoedbelegger Quan Investors. Voor meer informatie zie www.qbmanagement.nl.