Boelens de Gruyter verkoopt gebouw Ranpak aan Gateway Fund

Marktleider in verpakkingsoplossingen verhuist naar Kerkrade

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en mede-investeerder Globitas verkopen het duurzame bedrijfsgebouw dat voor Ranpak ontwikkeld wordt in Kerkrade aan Gateway Fund, het logistics en industrial fonds van Schroders Capital. Ranpak is wereldwijde marktleider op het gebied van duurzame en innovatieve verpakkingsoplossingen en krijgt op de nieuwe locatie naast ruimtes voor productie en logistiek ook de beschikking over hoogwaardige kantoorruimtes en een showroom. De oplevering van het gebouw is gepland voor eind 2022, na de verhuizing biedt de locatie werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor krijgt volgens BREAAM, de certificeringsmethode voor de duurzaam gebouwde omgeving, het certificaat ‘Very Good’. De ontwikkeling betreft 25.000 m2 productieruimte en logistiek, 3.500 m2 kantoor en 600 m2 showroom. Het gebouw wordt high-end afgewerkt, waarbij het dak wordt voorzien van zonnepanelen. Op het vijf hectare grote terrein past het gebouw goed in de groene omgeving. Het naastgelegen terrein biedt nog ruimte voor een tweede ontwikkeling.

“We zijn verheugd dat we in Schroders Capital een partij hebben gevonden die deze mooie ontwikkeling voor lange termijn in portefeuille neemt”, aldus Maarten de Gruyter, medeoprichter van Boelens de Gruyter.

Boelens de Gruyter en Globitas werden bijgestaan door 3stone Real Estate, Lexence en PWC. Gateway Fund werd bijgestaan door Dentons.