Boelens de Gruyter verwerft zes objecten in Den Bosch

Kantoor-en bedrijfsgebouwen versterken positie in de regio

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft zijn portefeuille in Brabant uitgebreid met de aankoop van zes bedrijfs- en kantoorgebouwen op twee locaties in Den Bosch. De gebouwen op bedrijventerrein De Herven en op het High Tech Park zijn samen goed voor bijna 17.000 vierkante meter v.v.o.

“De aankoop van deze objecten is een strategische investering in de toekomst. We streven naar een duurzame exploitatie”, aldus Rogier Rombouts, adjunct-directeur Zuid bij Boelens de Gruyter. “Daarnaast kennen de gebouwen weinig leegstand en liggen ze op locaties die zeer in trek zijn.”

Locatie Campus Blue

De vijf gebouwen van Campus Blue bevinden zich op bedrijventerrein De Herven aan de Europalaan, de Amerikastraat en de Reitscheweg. De objecten zijn gelegen op een zichtlocatie, direct aan de A2. Huurders en bezoekers parkeren op het eigen parkeerterrein met 247 plekken. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer, met station Den Bosch CS op een kwartier afstand.

Campus Blue bestaat uit vijf kantoorobjecten. Een daarvan fungeert als centrale ontmoetingsplek voor huurders en bezoekers, met een openbaar restaurant, meerdere vergaderruimtes en een fitnessruimte. Rogier Rombouts: “Het is een fijne plek om te werken of elkaar te ontmoeten en slechts een minuut bij de snelweg vandaan. Iedereen is hier welkom en daarom gaan we kijken hoe we meer publiek kunnen trekken.”

De totale oppervlakte van Campus Blue is ruim 10.000 vierkante meter v.v.o. Alle objecten zijn recent gerenoveerd, met als resultaat een moderne uitstraling die tevens voldoet aan de huidige en toekomstige duurzaamheidsnormen. De vijf gebouwen bieden momenteel onderdak aan 53 huurders, zowel gevestigde namen als startende ondernemingen.

Locatie Hambakenwetering

Op het High Tech Park liggen aan de Hambakenwetering een kantoor- en een bedrijfsgebouw van circa 6.700 vierkante meter v.v.o. Het kantoorgebouw is in zijn geheel verhuurd aan ABN AMRO en werd in 2015 volledig gerenoveerd. Het aangrenzende bedrijfsgebouw is verhuurd aan CWS Hygiëne Nederland. Huurders en bezoekers parkeren op het eigen parkeerterrein met 185 plekken.

De op- en afritten van de A59 zijn binnen één minuut te bereiken en ook met het openbaar vervoer is de locatie uitstekend te bereikbaar. De transacties werden begeleid door notarissen van HMK en juristen van Lexence.